miércoles, 12 de marzo de 2008

La blogesfera educativa i la llista de favorits.


El propòsit d'aquesta activitat és buscar blogs que ens siguen útils tant a nosaltres com a futures mestres d'infantil com per a altres persones que els interese també l'educació.
Els blogs que he posat aquí no sols estan enfocats per a l'educació infantil sinó que he buscat blogs sobre les TIC. He de dir que he trobat molta informació sobre experiències que ens podem trobar a l'aula com també metodologíes a seguir.

Per poder trobar aquests enllaços he utilitzat principalment el google blogs. Ho he intentat en el Technorati però no hem resultava tant fàcil. A través dels diferents blogs també m'han portat a altres pàgines d'on he pogut observar moltes més coses. He de dir també que he trobat alguns blogs també interesant encara que no estaven actualitzats i per tant no els he afegit.


Baix podeu veure una selecció que he fet sobre els blogs que més m'han agradat. He elegit aquestos per l'alt contigut en informació que contenen. En molts blogs d'aquestos podeu veure també que hi han més enllaços relacionats amb l'educació infantil i/o les TIC. No m'ha sigut gens fàcil elegir-ne 5 ja que tots em pareixien importants. La veritat es que gràcies a aquesta petita "investigació" he aprés moltes coses, encara que m'ha dut molt de temps.

Aquí estan els blogs:


1. Figuras y formas. http://figurasyformas.blogspot.com/
En aquest blog podem veure els diferents materials que ha recopilat una mestra d'infantil per utilitzar-los en les aules. També mostre pràctiques educatives com també propostes interesants.

2. Un mundo de pequeñas cosas. http://aliena242.blogspot.com/
Blog on una mestra desde la seua poca experiència parla sobre les ventatges que té treballar per proyectes, com ho hem de fer...

3. Los niños del rojas. http://rojasreli.blogspot.com/
Blog on podem trobar enllaços sobre i on ens explique com treballar tant els alumnes com els docents com també els pares amb les noves tecnologies.

4. El rincón del ordenador. http://elordenadoreninfantil.blogspot.com/
Es un blog que parle del profesorat d' infantil y su formació en TICs. Explique un poc la metodologia. També podem veure exemples experiències en TIC.

5. De estranjis. http://deestranjis.blogspot.com/
En aquest blog podem veure els canvis de plans d'estudi de magisteri. Conèixer l'evolució del llenguatge en la primera infància, saber identificar les possibles disfuncions etc.

6. Aprendre i compartir. http://blocs.xtec.cat/aprendreicompartir
Blog on podem veure experiències en un aula i on també parla d'un projecte del curs TIC, de la pissarra digital..i altre entrades interessants.

7. Las TIC en infantil. http://mariarodriguezcaride.wordpress.com/
Blog que ens mostre com hem anat evolucionant en la tecnologia i com ara és més fàcil per als professors cambiar experiències i material didàctic.

8. La clase de Luna http://laclasedeluna.blogspot.com/
En aquesta classe es treballa per projectes. També podem veure com han tractat diferents temes com l'alimentació, reciclar, aprendre a sumar i restar...

9. Blogs de recursos Tic en educación. http://rociocabanillas.blogspot.com/
Aquest blog parle de les webquest, dels sofware, de la integració d'internet en les escoles, entre altres coses. També destaque la importància que té un bon diseny de les webquest per a que, els nens i nenes d'infantil i primària les puguen utilitzar i traure partit d'elles.

10. Enseñando disciplina a nuestros hijos en el hogar. http://psicopedagogias.blogspot.com/
Els problemes de conducta que tenen els nens en les aules moltes vegades l'origen esta en les cases, per tant és necessari que la disciplina és treballe primer a casa. Casos de nens que ens podem trobar en l'aula.

11. Psicologia i Pedagogia http://www.blogger.com/psicopedagogias.blogspot.com/
Llegirem una sèrie d'idees o males pràctiques que convé evitar per a una millor educació dels nostres alumnes.

12. Efervescente 2H http://elblogdejuanjo.wordpress.com/2008/
Interesant debat en els comentaris de un provocador artícul sobre la responsabilitat dels docents en relació al "fracàs educatiu" Hi han també moltíssims enllaços interesant per mirar.

13. Las TIC para peques. http://lasticparapeques.blogspot.com/
Es un blog molt interesant on podem trobar activitats per a tractar amb els nenes de diferentes edats en classe amb ajuda dels ordinadors.

14. Educación y TIC. http://domingomendez.blogspot.com/
Com a últim blog afegiria aquest que parle de temes relacionats amb els TIC, wiki, sofware...podem trobar posts com llibres de text i Tic, GenMagic, ordinadors i educació...És interesant perquè apareix molta informaciò i reflexions sobre l’integració dels TIC en l’escola.

15. Ordenadores en el aula. http://ordenadoresenelaula.blogspot.com/
Aquest blog, com bé indica l'autor al principi, està dedicat a donar noticies, informaciò sobre les noves tecnologies en l'educació escolar.


Una vegada vists aquest i altres blogs el 5 que més m'han cridat l'atenció han sigut els següents:

-Un mundo de pequeñas cosas. Aquest es el blog que més m'agrada. L'autora d'aquest blog el que fa es penjar recursos que trobe sobre diversos temes com: "conocer los sentidos," com tractar la música en educació infantil...Parla també d'un projecte de "osos" que va dur en la seua classe durant el primer trimestre i així podem veure els material utilitzats.
També trobarem alguns videos referents al tema tractat.

-Figuras y formas
En aquest blog podem veure com a partir de materials que no aprofiten ja, la mestra utilitzan les formes i figures fa treballar als nens. Es una bona forma d'apendre els diferents tipus de formes que hi ha.
La intenció del blog es oferir informació sobre jocs, material i activitats que és poden utilitzar en l'aula d'infantil per a ensenyar i reforçar conceptes.

-La TIC para peques
Aquest blog es un selecció de recursos per als diferents nens de diferetes edats i capacitats intel·lectuals per a que aprenguen de forma amena i divertida.
Trobem molts jocs per treballar en l'aula, tant de matemàtiques, com de llengua o coneixement del medi. És un forma diferent per a que aprenguen al mateix temps que és divertixen.

-El ordenador en infantil
Com bé sabem, tot professor s'ha de reciclar. L'estil de vida cambie i per tant ens hem d'adaptar a la societat actual en la que vivim. És per aquest motiu que es done tanta importància a les noves tecnologies. Estem en una generació digitalitzada i per tant hem d'ensenyar a partir del materia que tenim. Les escoles tracten d'apropar-se a les TIC. Ofereixen cursos de formació per als docents per a que ells siguen capaços d'ensenyar als alumnes. No hem de tancar els ulls i evitar la realitat sinó enfrentar-nos a ella.
Això es del que intenta tractar l'autora d'aquest blog i ens anime a utilitzar les TIC.
He posat una frase que he llegit en el seu blog i m'ha agradat molt : "Los logros más importantes no se miden sólo por los resultados, sino por el esfuerzo que ponemos en realizarlos"

- Aprendre i compartir
Aquest blog té varies entrades. En la primera tracte sobre com aprenen a "comprar" com els nens és defenen davant situacions que es trobaran en la vida diaria. Una altra entrada que trobem es els projecte del curs TIC, treballar els números. L'objectiu d'aquest centre d'interés és que els alumnes es facin conscients que estem envoltats de nombres i de quines són les seves utilitats, procurant que en puguin fer una descoberta el més vivencial possible.
Un altre tema que també m'ha cridat l'atenció ha sigut les pissarres digitals. És una manera diferent de treballar la comprensió oral partint de contes, coneguts o no, i que dóna peu a que els alumnes simplement escoltin el conte o bé, puguin participar en la seva explicació.


Bé, com he dit el blog que m'ha agradat ha sigut "un mundo de pequeños". En la primera entrada d'aquest la mestra parla de com tractar la lectoescritura. M'ha cridat molt l'atenció les vinyetes de Mafalda, potser perquè l'any passat ens van parlar molt de la importància que té fer les coses de manera contextualitzada. Hem d'aprofitar tot allò que envolta al xiquet perquè l'aprenentatge siga significatiu i conseguír així que ho interioritzen tot, creant la necesitat d'apendre a llegir i escriure. Per aquest motiu i per la importància que té aquest tema, he decidit donar-li la máxima qualificació a aquest blog.


2 comentarios:

Castellón Opina dijo...

Buenos días,
Permite que entre a tu blog para solicitarte ayuda en la difusión por tu blog y por el reenvío entre tu libreta de direcciones del correo.

En mi blog CASTELLÓN OPINA http://castellonopina.blogspot.com encontrares imagenes y una explicación simplificada de los acontecimientos.

BUSCAMOS A UNOS/AS TESTIGOS/AS PRESENCIALES DE MI DETENCIÓN UN DIA 5 DE FEBRERO DE 2003.

Y el chico es muy probable que este estudiando en la uji.

Gracias por no dejar que hoy en dia el corporativismo de algunas instituciones, criminalize a un ciudadano que no cometió ninguna amenaza, y mucho menos un atentado.

Un saludo

Carolina Calvo García dijo...

Hola Wendy!!!

Soy Carol, y me gustaría agradecer la mención y los comentarios que haces sobre mi blog "Un Mundo de pequeñas cosas".

La verdad es que aún es un blog muy joven y estos comentarios se agradecen muchísimo!!!

Un saludo y mucha suerte!!!!