miércoles, 9 de abril de 2008

Reial Decret 1630/2006 d'ensenyances mínimes d'Educació Infantil



En el Real Decret 1630/2006 de 29 de Desembre podem veure els ensenyaments mínims del segon cicle d'educació infantil. Podem veure tres àrees ben diferenciades:

1-Coneixement d'un mateix i autonomia personal

2-Coneixement de l'entorn

3-Comunicació i representació.

Dins de la tercera àrea incluim el llenguatge audiovisual i les tecnologies de la informació i la comunicació, les quals apareixen com un nou llenguatge per als nens i he de fer ús d'ells.

En aquest decret i dins de l'apartat de llenguatge audiovisual se'ns plantatge l'inici de l'ús dels instruments com per exemple l'ordinador, la càmera de fotos….És important també que els nens sàpiguen diferenciar la realitat i la representació audiovisual i sobretot a no fer un ús abusiu de les noves tecnologies.

Des del meu punt de vista considere que el decret està, en quant a continguts, bé per a un compliment mínim, però penso que és escàs. És escàs ja que sobre les tecnologies de la informació i la comunicació es pot traure molt més suc. Crec que el llenguatge audiovisual i les TIC es podria traslladar a totes les àrees curriculars per potenciar així el seu ús.

Hem de fer que els nens siguen conscients de la importància que té i donar-los l'oportunitat d'aprendre el màxim possible en les millors condicions.

No hay comentarios: